Fjalë Kyçe

Foto historike që nuk i keni parë kurrë

Foto historike që nuk i keni parë kurrë

Këta dy plumba u gjetën pas betejës së Galipolit, e cila filloi në 1915 dhe përfundoi më 1916 gjatë Luftës së Parë Botërore. Forcat aleate të përbëra nga britanikët, francezët dhe australia luftuan kundër forcave turke. Beteja përfundoi me tërheqjen e forcave aleate, të cilat humbën 46 mijë njerëz ndërsa forcat turke 65 mijë.