Fjalë Kyçe

Gatuani me miell bademi që të humbisni peshë

Gatuani me miell bademi që të humbisni peshë

Mielli i bademit është një nga alternativat më të mira të gatimit pa grurë apo me miellin e rregullt. Është lëndë e parë e miellit me nivel karboni të ulët dhe është mjaft i mirë për një dietë ketogjenike.

1/4 filxhan mielli bademi përmban 12 gramë yndyrë, pesë gramë proteina, dhe vetëm dy gramë karbohidrate, duke e bërë atë një nga alternativat më të mira të miellit për një dietë të shëndetshme.

Mielli tipik i bademit bëhet nga bademat që zihen në ujë dhe u është hequr lëkurat, të cilat më pas teren duke u shndërruar në miell të thatë.

Për shkak të përmbajtjes së lartë të yndyrës dhe mungesës së glutenit, mund të keni nevojë për më shumë vezë ose pluhur për pjekje për t’i dhënë gatimit të pjekur më shumë strukturë.

Këshilla për gatimet me miell bademi

– Përdorni pak më pak vaj dhe lëng.

– Provoni të përdorni një vezë shtesë ose një gjysmë veze për të siguruar më shumë strukturë për pjekjen e bukës.

– Shtimi i agjentit rritës shtesë (p.sh. pluhuri i pjekjes ose sode buke) mund të jenë të dobishme.

– Piqni gatimet në temperaturë 25 ° më të ulët se normalisht, për një kohë më të gjatë.

– Mielli i bajames mund të ngjyroset shumë shpejt, kështu që mbulojeni me fletë alumini.