Fjalë Kyçe

Gra, merrni pilula kontraceptive në çdo ditë të muajit dhe do të jeni të sigurta

Gra, merrni pilula kontraceptive në çdo ditë të muajit dhe do të jeni të sigurta

Qendra Kombëtare e Shëndetit Publik i ka siguruar gratë se nuk paraqet asnjë rrezik marrja e pilulave kontraceptive çdo ditë të muajit.

Sipas udhëzimeve të reja nga Qendra e Shëndetit Seksual dhe Riprodhues (FSRH), pushimi shtatë-ditor që ishte aplikuar më parë për ta bërë atë më të pranueshme për ‘katolikët’ që e përdorin, ofron pak përfitim për përdoruesit.

Udhëzimet e reja nga organi përgjegjës për vendosjen e direktivave të sigurta në Mbretërinë e Bashkuar tani deklarojnë se nuk ka përfitim shëndetësor në marrjen e pushimit historik shtatë ditor që ishte përshkruar më parë.

Shkencëtarët kanë shtuar se marrja e pilulës me pauza mund të ndihmojë më pak në reduktimin e numrit të shtatëzanive të padëshiruara. /Gazeta Alo/