Fjalë Kyçe

Izrael/ Studim i ri: Efektiviteti i vaksinës Pfizer në parandalimin e infeksionit ka rënë në 39%

Izrael/ Studim i ri: Efektiviteti i vaksinës Pfizer në parandalimin e infeksionit ka rënë në 39%

Efektiviteti i vaksinës Pfizer / BioNTech kundër infeksionit SARS-CoV-2 ra në 39% midis 20 qershorit dhe 17 korrikut në Izrael, njoftoi Ministria e Shëndetësisë të enjten, duke theksuar se kjo gjetje është regjistruar në një kohë kur varianti Delta po përhapet në vend, shkruan CNN grek.

Kjo përqindje është dukshëm më e ulët se 64% që u përmend nga 6 qershori deri më 3 korrik dhe se 94.3% që ishte nga 2 maji deri më 5 qershor.

Sidoqoftë, efektiviteti i vaksinës amerikano-gjermane në parandalimin e formave të rënda të Covid-19 vlerësohet në 91.4% dhe efektiviteti i saj në parandalimin e pranimeve në spital vlerësohet në 88%, sipas vlerësimeve të Ministrisë.