Fjalë Kyçe

Ja cili është burimi kryesor i vitaminës D, aplikojeni tek fëmijët

Ja cili është burimi kryesor i vitaminës D, aplikojeni tek fëmijët

Pak nga multivitaminat për fëmijëve japin dozën e rekomanduar ditore të vitaminës D, sugjeron një studim.

Hulumtuesit nga universitetet e Oxford dhe Southampton kanë shikuar 64 multivitamina dhe kanë gjetur se vetëm 25%-36% kanë ofruar dozën e saktë prej 400 IU.

Kolegji Mbretëror i Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijëve (RCPCH) tha se hulumtimi ishte “shumë shqetësues” dhe se produktet ishin duka mashtruar prindërit.

Ata rekomandojnë kontrollimin e dozës në etiketimin e shtojcave.

Vitamina D është e rëndësishme për të parandaluar “rickets” tek fëmijët, që ndikon në rritjen e kockave dhe mund të çojë në deformime.

Burimi kryesor i vitaminës D është dielli.