Fjalë Kyçe

Ja sa gota ujë duhet të pish në bazë të peshës tënde trupore

Ja sa gota ujë duhet të pish në bazë të peshës tënde trupore

Uji është një burim thelbësor i jetës i nevojshëm për funksionimin e duhur të të gjithë organizmit.

Kurrë mos e nënvlerësoni konsumimin dhe përpiquni të pini sa më shumë të jetë e mundur gjatë ditës.

Mbajtja e vetes së hidratuar është e rëndësishme jo vetëm për të nxitur tretjen e shëndetshme, por edhe për të pasur lëkurë të butë dhe rrezatuese dhe për të parandaluar papërsosmëritë e lëkurës së celulitit.

Për të ditur sa ujë duhet të pini në ditë, ne duhet të marrim parasysh peshën dhe mënyrën e jetesës, në mënyrë që të jemi gjithmonë në formë. Megjithatë, nuk duhet të pini as shumë ujë, përndryshe rrezikoni të keni dhimbje në stomak.

Në përgjithësi, kërkesa ditore e ujit për një person që peshon 50 deri në 70 kg është 9 gotë ujë për ata që kanë një mënyrë jetese të ulur.

Nëse, në vend të kësaj, bëni një aktivitet të moderuar fizik, ideali është të pini një ose dy gota më shumë.

Për një jetesë shumë aktive të shoqëruar nga një aktivitet fizik i fortë do të jetë rasti për të arritur 14 gota ujë në ditë.

Nëse, nga ana tjetër, pesha varion nga 70 kg në 90 kg është e këshillueshme për të shtuar nga një gjysmë gotë më shumë në varësi të jetesës. Për shembull, ata që peshojnë 70 kg dhe bëjnë një mënyrë jetese të ulur këshillohen të pinë 9.5 gota ujë në ditë.

Sa më shumë që keni një mënyrë jetese aktive, për këtë arsye, aq më shumë duhet të pini ujë në mënyrë që të mbani veten të hidratuar dhe të rikuperoni lëngjet e humbura.

Përfitimet e ujit të pijshëm siç dihet janë të shumta. Ato ndihmojnë në humbjen e shqetësimeve të përditshme të bezdisshme, të tilla si dhimbje koke ose tretje e dobët.

Nëse, pra, e keni të vështirë të përqendroheni ose shpesh vuani nga dhimbjet në muskuj, shkaku mund të jetë me të vërtetë furnizim i pakët me ujë i cili çon në uljen e rrjedhjes së gjakut në tru dhe në zemër.

Pak ujë mund të shkaktojë kapsllëk dhe ngadalësim në tretje. Prandaj, uji ndihmon për të nxitur qarkullimin e mirë të gjakut, për të humbur peshë mirë dhe për të kapërcyer problemin e bezdisshëm të celulitit.