Fjalë Kyçe

Ja sa orë duhet të flini për të patur energji të shumta

Ja sa orë duhet të flini për të patur energji të shumta

Nëse flemë të paktën 7 orë, atëherë hedhim hapa të rëndësishëm drejt shëndetit optimal. Mungesa e gjumit ka një ndikim të fortë e negativ jo vetëm në humor dhe temperament por edhe në aftësinë për tu përqendruar në punët e përditshme.

Ndikimi i parë vërehet në ushqimet që konsumojmë dhe sasinë e tyre. Duke qenë se hormonet e trupit rregullohet gjatë gjumit, në mungesë të tij, hormone e ushqimit çoroditen ndjeshëm. Si rrjedhojë, ndjesia e urisë shtohet përtej çdo imagjinate. Nuk është rastësi që kur jemi të pagjumë, na hahet më shumë,living.al

Gjumi është i rëndësishëm sepse i jep kohë trupit dhe trurit të rimëkëmbet. Gjatë fazës së gjumit të thellë, trupi kategorizon informacionet më të rëndësishme dhe i rendit ato në kujtesën afatgjatë.