Fjalë Kyçe

Ja si mund të shpëtoni nga ftohjet duke konsumuar jogurt

Ja si mund të shpëtoni nga ftohjet duke konsumuar jogurt

Ekziston një mundësi e mirë që të mund të iu shpëtojë nga ftohjet, të cilat gjatë stinës së vjeshtës dhe të dimrit bëhen shumë të bezdisshme, transmeton Gazeta Metro.

Në listën tuaj të produkteve për të luftuar ftohjen, mund ta shtoni edhe jugurtin si një zgjidhje efektive.

Nënkryetari i hulumtimit të ushqimit për Këshillin Kombëtar të qumështit, Mickey Rubin tha se jogurti zvogëlon simptomat e ftohjeve.

“Ka disa gjëra në jogurt që mund të tregojmë se, në teori, do të ishin të dobishme”, ka thënë ai.

“Ne e dimë se jogurti është një zgjedhje ushqimore ushqyese dhe se probiotikët janë të dobishëm për shëndetin, kështu që përfshirja e tyre në një plan të përgjithshëm të shëndetshëm të ushqimit ka kuptim, por rekomandimi i tyre posaçërisht për të ftohtin e zakonshëm do të ishte i parakohshëm”, tha Rubin.

Kosi gjithashtu përmban një forcues tjetër imunitar, zinkun. Kërkimet tregojnë se zinku mund të zvogëlojë kohëzgjatjen e simptomave të ftohjes.

Jogurti duhet zgjedhur për strukturën e tij qetësuese dhe atributet ushqyese, të cilat përfshijnë kalciumin dhe vitaminën D, së bashku me luftëtarët e mundshëm të ftohtë si zinku dhe probiotikët – por jo domosdoshmërisht si një terapi parësore për një ftohje.