Fjalë Kyçe

Katër ushqimet me më së shumti kalori

Katër ushqimet me më së shumti kalori

Ekziston vetëm një sasi e kufizuar e ushqimit që mund të hani në një ditë të vetme.

Në mënyrë që të rritet  sasia e lëndëve ushqyese që merrni, ka kuptim që të shpenzoni mençur “buxhetin tuaj kalorik”, njofton Klan Kosova.

Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është thjesht të hani ushqimet që mbajnë sasinë më të madhe dhe shumëllojshmërinë e ushqyesve.

Këto janë 11 ushqimet  më të pasura me kalori dhe njëkohësisht më të shëndetshmet në planet.

  1. Salmon

Jo të gjithë peshqit janë krijuar të barabartë.

Salmoni, dhe llojet e tjera yndyrore të peshkut, përmbajnë sasinë më të madhe të Omega-3.

Acidet yndyrore Omega-3 janë shumë të rëndësishme për funksionin optimal të trupit tuaj. Ato janë të lidhura me mirëqenien e përmirësuar dhe me një rrezik më të ulët të shumë sëmundjeve serioze .

Edhe pse salmoni është çmuar kryesisht për përbërjen e saj të dobishme të acideve yndyrore, ajo gjithashtu paketon një sasi të madhe të ushqyesve të tjerë.

  1. Alga deti

Deti ka më shumë se vetëm peshk.

Deti gjithashtu përmban sasi masive të vegjetacionit.  Zakonisht i referuar si “alga deti”, në oqean ka mijëra lloje të bimëve të ndryshme, disa prej të cilave janë jashtëzakonisht kalorike.

  1. Hudhra

Hudhra me të vërtetë është një përbërës i mahnitshëm.

Hudhra ka edhe shumë kalori.

Ajo është e lartë në vitamina C, B1 dhe B6, Kalciumi, Kaliumi, Bakri, Mangani dhe Seleniumi.

Por hudhra është gjithashtu e ngarkuar me një tjetër lëndë ushqyese tepër të rëndësishme të quajtur Allicin, e cila është përbërës aktiv në hudhër.

  1. Patatet

Nëse ka një ushqim të lartë kalorik që më mungon në dietën time, janë patatet.

Një patate e vetme e madhe përmban shumë Kalium, Magnezi, Hekuri, Bakri dhe Mangani , shumë vitaminë C dhe shumica e vitaminave B .

Patatet me të vërtetë janë një nga ushqimet më të përsosur në botë. Ato përmbajnë pak nga pothuajse çdo lëndë ushqyese që na nevojitet dhe ka pasur sukses edhe  për njerëzit që jetonin me asgjë, përveç patateve për një kohë të gjatë.