Fjalë Kyçe

Këshilla praktike kundër coronavirusit

Këshilla praktike kundër coronavirusit

Coronavirusi mund të mos tregojë shenja infeksioni për shume ditë.

Atëherë, si mund ta marrë vesh dikush nëse është prekur apo jo?

Informacioni me i fundit është se periudha e inkubacionit mund të shkojë deri në 28 ditë para se të shfaqen simptomat e COVID 19.

Kur personi fillon të ketë temperaturë ose dhe kolle dhe shkon në spital, zakonisht mushkëritë kanë shkuar deri në 50% me fibrozë dhe është tepër vonë! Ekspertë nga Tajvani na japin një kontroll të thjeshtë që mund ta bëjmë vetë çdo mengjes.

Merrni frymë thellë dhe mbajeni frymën për më shunë se 10 sekonda.

Nëse e përfundoni me sukses pa u kollitur, pa pasur parehati, nxehje, apo ndjesi shtrëngimi etj, atëherë kjo provon që mushkëritë nuk kanë fibrozë – pra praktikisht ky është tregues i mosinfektimit.

Në kohë kritike jeni të lutur të kontrolloni veten çdo mëngjes në një ambient me ajër të pastër!

KËSHILLË E SHKËLQYER nga doktorë japonezë që po trajtojnë raste me COVID-19.

Të gjithë duhet të siguroheni që goja dhe fyti juaj është gjithmonë i lagësht, asnjëherë I THATË.

Merrni disa gllenjka uji, të paktën çdo 15 minuta.

PSE?

Edhe nëse virusi hyn në gojë, pirja e ujit ose e lëngjeve të tjera do t’i shpëlajë mes ezofagut drejt stomakut.

Me të shkuar aty, ACIDET e stomakut do ta vrasin plotësisht virusin.

Nese nuk pini mjaftueshem ujë dhe rregullisht virusi mund të hyjë në rrugët tuaja të frymëmarrjes drejt e tek MUSHKËRITË. Këtu fillon rreziku i madh.