Fjalë Kyçe

Këto lloje të çajeve mund ta luftojnë Alzheimerin

Këto lloje të çajeve mund ta luftojnë Alzheimerin

Një dietë me komponimet e gjetura në çaj jeshil dhe karrota përmbysin simptoma të ngjashme me Alzheimer në eksperimente të reja, sugjeron një studim i ri.

Hulumtuesit thonë se minjtë programuar gjenetikisht për të zhvilluar sëmundjen kishin kujtesën dhe aftësitë vizuale-hapësinore tw restauruar dhe mund të gjejnë rrugën e tyre nga një labirint ashtu si edhe minj të shëndetshëm, njofton Klan Kosova.

Ekipi, nga Universiteti i Kalifornisë Jugore, vëren se është e mundur që zbulimet e bëra në brejtësit mund të mos jenë në gjendje të përsëriten tek njerëzit.

Megjithatë, ata shtojnë se gjetjet mund të çojnë në shtojcat me bazë bimore që përdoren në kombinim me barna për të parandaluar ose ngadalësuar simptomat e demencës.