Fjalë Kyçe

Mali Zao, i mbushur me “monstra bore”. Me mijëra turistë shkojnë për t’i parë

Në  Japoninë qendrore, erërat e ftohta dhe të lagështa nga Siberia përplasen për të krijuar një mrekulli natyrore në malin Zaō.

Mijëra turistë çdo dimër nga e gjithë Japonia, shkojnë në këtë zonë, që duket sikur takon fantazmat.

Pikat e vogla të ujit që era e fortë sjell, ngrijën tek pishat e malit Zao dhe degët e tyre krijojnë  të bardha të mrekullueshme, groteske që japonezët i quajnë “monstra dëbore” ose juhyo.