Fjalë Kyçe

Maska për bebet e porsalindura në spitalin e Prishtinës

Maska për bebet e porsalindura në spitalin e Prishtinës

Organizata gjermane ‘Help Kosovo’ ka dhuruar 200 mburoja për fytyrë për foshnjat e porsalindura në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Këto mburoja shërbejnë për t’u mbrojtur nga koronavirusi.

Këto janë mburoja për foshnjat që lindin në Klinikën e Nenonatologjisë, në Prishtinë. Ato ende nuk janë përdorur por mund të shërbejnë për t’i mbrojtur foshnjat nga koronavirusi.

200 mburoja të tilla janë dhuruar nga organizata gjermane “Help Kosovo”. Maskat janë të punuara me material të butë dhe mund të përdoren disa herë, pas dezinfektimit.

Me COVID-19 ishte infektuar edhe një foshnje 5-muajshe nga Kamenica.