Fjalë Kyçe

Në Angli po raportohet një rritje e rasteve të norovirusit që shkakton ‘të vjella të papritura’

Në Angli po raportohet një rritje e rasteve të norovirusit që shkakton ‘të vjella të papritura’

Anglia po përjeton një rritje jashtë stine të rasteve nga ‘virusi i të vjellave’ (që përhapet në dimër), kanë paralajmëruar zyrtarët.

Sipas BBC, përcjell Telegrafi, Shëndetit Publik në Angli (PHE) thotë se 154 shpërthime të norovirusit janë raportuar në pesë javët e fundit.

Shumica e shpërthimeve janë raportuar në ambientet arsimore, veçanërisht në çerdhe.

Simptomat sipas BBC, përfshijnë të vjella të papritura, dhe diarre.

Virusi është shumë infektues – njerëzit e sëmurë me të mund të hedhin miliarda grimca të norovirusit. Duhen vetëm disa grimca të këtij virusi për të infektuar të tjerët.

“Norovirus, i njohur zakonisht si defekti i të vjellave në dimër, ka qenë në nivele më të ulëta se normalja gjatë gjithë pandemisë, me më pak mundësi për t’u përhapur midis njerëzve në komunitet, por pasi kufizimet janë lehtësuar ne kemi parë një rritje të rasteve në të gjitha grupmoshat”, tha Saheer Gharbia nga Shëndeti Publik në Angli.