Fjalë Kyçe

Në të njëjtën kohë mund të vaksinoheni kundër COVID-19 dhe kundër gripit, thonë ekspertët shëndetësorë

Në të njëjtën kohë mund të vaksinoheni kundër COVID-19 dhe kundër gripit, thonë ekspertët shëndetësorë

Shumë njerëz mund të pyesin nëse marrja e vaksinave kundër gripit është thelbësore këtë vit. Të tjerët mund të shqetësohen për marrjen e dy injeksioneve gjatë së njëjtës vizitë pasi dozat e vaksinës zakonisht ndahen.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) konfirmuan se, po, është mirë të marrësh vaksinat kundër COVID-19 dhe kundër gripit në të njëjtën kohë.

“Marrja e një vaksine kundër gripit është një pjesë thelbësore e mbrojtjes së shëndetit tuaj dhe shëndetit të familjes tuaj çdo vit. Merrni masat paraprake të rekomanduara për të mbrojtur veten nga COVID-19 gjatë marrjes së vaksinës kundër gripit”, ka njoftuar CDC.

CDC vlerëson se 12 mijë deri në 61 mijë njerëz vdesin çdo vit për shkak të gripit. Sidoqoftë, maskimi dhe distanca fizike parandaluan shumicën e rasteve vitin e kaluar, shkruan Healthnews, përcjell Klankosova.tv

Ekspertët konfirmojnë se është e mundur të kontraktoni si virusin e gripit ashtu edhe koronavirusin, dhe pasojat mund të jenë vdekjeprurëse.

Ata gjithashtu thonë se ju duhet së pari të flisni me mjekun tuaj për të zbuluar nëse marrja e të dyja injeksioneve në të njëjtën kohë është e përshtatshme për ju.