Fjalë Kyçe

Nëse hani këto ushqime largoni rrezikun nga kanceri

Nëse hani këto ushqime largoni rrezikun nga kanceri

Duket se hudhra dhe qepa, përveç që ofrojnë erë të rëndë të gojës, krahas kësaj, kanë edhe përfitime shëndetësore.

Perimet allium – të cilat përfshijnë hudhrën dhe qepën – ulin në mënyrë drastike rrezikun e kancerit të zorrëve, pohon një studim, transmeton lajmi.net.

Studimi i më shumë se 1.600 burrave dhe grave gjeti se personat që merrnin më së shumti këto perime kishin 79 për qind më pak gjasa për të zhvilluar kancerin e zorrëve.

Komponimet bioaktive në perimet e alliumit iu mbrojnë gjithashtu kundër kancerit të gjirit dhe prostatës.

Autori i lartë i studimit të fundit, Dr Zhi Li, i Spitalit të Parë të Universitetit Mjekësor të Kinës në Shenyang, tha: “Sa më e madhe sasia e perimeve të alliumit, aq më e madhe është mbrojtja”.