Fjalë Kyçe

Nëse në verë hasni këtë skuqje rrethore në trup, lajmëroni mjekun!

Nëse në verë hasni këtë skuqje rrethore në trup, lajmëroni mjekun!

Sëmundja Lyme mund të diagnostikohet vetëm nga skuqja, thotë këshilla e re e Shërbimit Spitalor në Angli.

Njerëzit me skuqje rrethore të “syrit të demit” nuk kanë nevojë për një test gjaku dhe duhet të trajtohen menjëherë për të shmangur komplikimet, thotë Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Përkujdesje në Britani, njofton Klan Kosova.

Pritja e rezultateve laboratorike është e panevojshme dhe mund të shkaktojë vonesa në pacientët që përshkruhen antibiotikët që u nevojiten.

Sëmundja Lyme përhapet nga pickimi i insekteve dhe mund të jetë molisëse.

Një test i gjakut mund të kontrollojë për të, por nuk mund të japë një rezultat pozitiv deri tetë javë pasi pacienti është thumbuar, njofton Klan Kosova.