Fjalë Kyçe

Nëse një grua shtatzënë infektohet me Covid-19, çfarë ndodh me fëmijën e saj?

Nëse një grua shtatzënë infektohet me Covid-19, çfarë ndodh me fëmijën e saj?

Studimi nga Imperial College London zbuloi se e njëjta gjë vlen edhe për foshnjat e palindura dhe të porsalindurit.

Deri tani fatmirësisht kemi dëgjuar raste në të cilat, nëse një grua shtatzënë infektohet me Covid-19 fëmija brenda në barkun e nënës nuk e merr infeksionin dhe shtatzënia nuk rrezikohet, shkruan “Living”.

Por sipas një studimi të ri kjo gjë ndodh nëse fëmija nuk ka asnjë problem tjetër shëndetësor, transmeton lajmi.net.

Studimi nga Imperial College London zbuloi se e njëjta gjë vlen edhe për foshnjat e palindura dhe të porsalindurit.

Asnjë foshnjë nuk ndërroi jetë nga Covid-19, ndonëse mamaja ishte mbartëse e koronavirusit, si dhe vetëm rreth 10 përqind e tyre rezultuan pozitivë pas lindjes.

“Përfundimi se Covid-19 nuk e rrit rrezikun e vdekshmërisë foshnjore është tepër qetësues”, u shpreh profesor Christoph Lees, një ekspert i obstetrikës në Imperial.

Nga ana tjetër, Profesor Lees, i cili drejtoi studimin, shtoi:

“Sidoqoftë, një diagnozë tregon lidhjen mes Covid-19 dhe lindjes së parakohshme, ndonëse nuk është plotësisht e qartë pse”.