Fjalë Kyçe

Një gotë verë e kuqe në ditë me të vërtetë e mban mjekun larg

Një gotë verë e kuqe në ditë me të vërtetë e mban mjekun larg

Një gotë verë e kuqe në ditë e mban mjeku larg, ka gjetur një studim i Harvardit
Studimi shqyrtoi 21,000 burra dhe gra në Itali dhe gjeti se për pijet e moderuara, kur u përziee me një dietë tipike mesdhetare, një gotë e vogël e verës (125ml) në ditë uli shansin për të pasur nevojë për trajtim mjekësor në krahasim me ata që nuk e konsumonin si pije, transmeton lajmi.net.

Mbi gjashtë vjet, kishte 13,000 pranime spitalore për ata që morën pjesë, të cilët kishin një moshë mesatare prej 56 vjeç.

Ata që kurrë nuk kanë prekur një gotë verë, ishin 11 për qind më shumë gjasa të gjejnë veten të shtruar në spital sesa ata që kishin pirë këtë pije.

Studimet e mëparshme kanë sugjeruar që verërat e kuqe, në moderim, mund të jetë e mirë për zemrën tuaj.