Fjalë Kyçe

Një zbulim i ri për të luftuar artritin dhe kancerin

Një zbulim i ri për të luftuar artritin dhe kancerin

Një vezë pule mund të modifikohet gjenetikisht për të përmbajtur proteina të cilat përdoren për trajtimin e artritit si dhe ilaçet kundër kancerit, thotë një hulumtim i fundit.

Studimi i gjetur që modifikon ADN-në e pulave shkakton vezët e tyre të pasura me proteina që shpesh mungojnë në njerëz që vuajnë nga sëmundje të zakonshme, njofton Klan Kosova.

Këto proteina janë prodhuar tashmë sintetikisht dhe përdoren në barna për të ‘rivendosur’ balancat kimike të trupit. njofton Klan Kosova.

Por proteinat e prodhimit në vezë do të jenë 100 herë më të lira se t’i bëjnë ato në një fabrikë.

Dhe vetëm tre vezë janë të mjaftueshme për të prodhuar një dozë të përshtatshme proteinash – me një pulë tipike që hedh 300 vezë në vit,