Fjalë Kyçe

Obeziteti po shkakton edhe sëmundjen e diabetit

Obeziteti po shkakton edhe sëmundjen e diabetit

Obeziteti po ushqen një epidemi të diabetit që ka parë numrin e të sëmurëve që të rritet në nivel rekord.

Përafërsisht pesë milionë britanikë tani mendohen të kenë diabet, duke përfshirë një në dhjetë mbi 40 vjeç, sipas një kontrolli tronditës nga Diabetes UK.

Rreth 90 për qind e të sëmurëve kanë formën e diabetit të tipit 2, që lidhet me dietën e dobët dhe mungesën e ushtrimeve.

Anketa e bamirësisë zbuloi se numri i rasteve të konfirmuara është rritur me 7 përqind në një vit, nga rreth 3.69 milion në 2016/17 në 3.81 milion vitin e kaluar.

Deri në 900,000 persona të tjerë dyshohet se kanë diabet pa qenë në dijeni për të, thonë ekspertët