Fjalë Kyçe

Për herë të parë në QKUK kryhet ky operacion në sy me anestezion lokal

Për herë të parë në QKUK kryhet ky operacion në sy me anestezion lokal

Në Klinikën e Syve në QKUK, për herë të parë është kryer operacioni për heqje të trupit të huaj me anestezion loka.

Në Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, konkretisht në Kliniken e Syve, për herë të parë, me anestezion lokal është kryer operacioni për heqjen e trupit të huaj nga syri.

“Kjo ndërhyrje është kryer tek pacienti B.A ((1956), syri i të cilit pas CT-sëkontrolluese është në gjendje të mirë.Operacionin e ka kryer ekipa në përbërje të, dr. Ardian Shabani, dr. Adem Miftari dhe anesteziologu Hilmi Havolli, të shoqëruar nga ekipa e instrumentareve të klinikes dhe stafi tjetër mbështetës”, thuhet në njoftimin e tyre.

Ndërhyjret e tilla deri më tani janë kryer jashtë institucioneve publike shëndetësore, ku pacientët kanë paguar 5 mijë euro.

Njoftimi i plotë:

Në Klinikën e Syve për herë të parë kryhet operacioni për heqje të trupit të huaj me anestezion lokal

Në Klinikën e Syve të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, për herë të parë, me anestezion lokal dhe premidikim është bërë heqja e trupit të huaj në sy.

Kjo ndërhyrje është kryer tek pacienti B.A ((1956), syri i të cilit pas CT-sëkontrolluese është në gjendje të mirë.Operacionin e ka kryer ekipa në përbërje të, dr. Ardian Shabani, dr. Adem Miftari dhe anesteziologu Hilmi Havolli, të shoqëruar nga ekipa e instrumentareve të klinikes dhe stafi tjetër
mbështetës.

Ndërhyjret e tilla deri më tani janë kryer jashtë institucioneve publike shëndetësore, ku pacientët kanë paguar 5 mijë euro.

Klinikae Syve, pas paisjes me aparaturë të re, në vazhdimësi ka rritur gamën e shërbimeve shëndetësore, me qëllim të uljes së referimeve jashtë institucioneve publike shëndetësore.