Fjalë Kyçe

Për tre muaj, pesë lindje me trinjakë dhe një me katërnjakë në QKUK

Për tre muaj, pesë lindje me trinjakë dhe një me katërnjakë në QKUK

Në Klinikën e Gjinekologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, në 3 muajt e parë të vitin 2021, janë realizuar 1 mijë e 929 lindje.

Në njoftimin e QKUK-së thuhet se prej tyre, 699 lindje janë kryer me operacion.

“Për 3 muaj, 5 lindje me trinjakë dhe 1 me katërnjakë. Gjinisë mashkullore i takojnë 1 mijë e 69 foshnje, kurse 904 foshnje tjera janë femra”, thuhet në njoftimin e QKUK-së.