Fjalë Kyçe

Përdorimi i shpeshtë i aspirinës mund të jetë fatal për shëndetin

Përdorimi i shpeshtë i aspirinës mund të jetë fatal për shëndetin

Personat e shëndetshëm që marrin aspirinë për të parandaluar sulmet në zemër në mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi, sugjeron hulumtimi.

Aspirina – e cila është hollues gjaku – u është dhënë dekadave të fundit njerëzve të diagnostikuar me sëmundje të zemrës për të ndaluar sulmet dhe arrestet kardiake.

Por shumë njerëz të shëndetshëm në moshën e mesme gjithashtu marrin tableta si një ‘masë sigurie’ kundër problemeve të zemrës.

Një studim i ri i ri, i cili përfshin të dhëna nga më shumë se 160.000 njerëz, konstaton se ekziston rreziku i gjakderdhjes së brendshme kështu që dëmi mund të jetë shumë më i madh sesa përfitimet që sjell përdorimi i aspirines.