Fjalë Kyçe

Pija që po iu rrezikon 5 herë më shumë nga sulmi në zemër

Pija që po iu rrezikon 5 herë më shumë nga sulmi në zemër

Duke pasur punë të zënë dhe jetë familjare, Mark Horsman u mbështet në një kombinim prej tetë gota kafe dhe tre kanaçe Red Bull në baza ditore, për ta mbajtur atë zgjuar.

Për tri vite, menaxheri i ndërtimit nga Brighton nuk u shqetësua nga kjo. Por një ditë, pasi konsumoi dy kanaçe pije energjetike rresh, pati një goditje të tmerrshme që erdhi nga zemra e tij.

Mark, 52 vjeç, mendonte se po vdiste. “Ishte absolutisht e tmerrshme,” thotë ai. “Zemra ime po rrihte shumë shpejt”.

Marku mendohet të jetë një nga shumë njerëz, gjenetika e të cilëve i bën ata më të ndjeshëm ndaj efekteve të kafeinës.

Dhe ai është larg të qenit vetëm. Ekspertët tani po paralajmërojnë se pijet energjike me kafeinë mund të ushqejnë një rritje rekord në diagnozën e rrahjeve të parregullta të zemrës, transmeton lajmi.net.

Vetëm një pije energjie përditshme mund të shkaktojë aritmi, një ritëm i parregullt i zemrës që rrit rrezikun e goditjes pesëfish.