Fjalë Kyçe

Qëndrimi i gjatë para ekraneve shkakton thatësi në sy

Qëndrimi i gjatë para ekraneve shkakton thatësi në sy

Sindroma e Vizionit të Kompjuterit (CVS) është ajo që ndodh kur shikoni në një ekran shumë të gjatë dhe shumë shpesh.

Karakterizohet nga sytë e thatë dhe tendosje të syrit dhe kjo ndodh për rreth 90 për qind të njerëzve që përdorin pajisje kompjuterike çdo ditë.

Studimet sugjerojnë se gati pesë milionë burra dhe gra mbi moshën 50 vjeçare në Shtetet e Bashkuara kanë sy kronik të thatë dhe tani po fillojnë të prekin fëmijët që shpenzojnë kohë në smartfonë.

Disa këshilla;

Përdorni lot natyral

Përpëlitni sytë më shpesh

Sigurohuni që keni dioptrinë e duhur

Rregulloni këndin e kompjuterit, jo shumë afër