Fjalë Kyçe

Qëndroni larg hamburgerëve – shkaktojnë shumë sëmundje

Qëndroni larg hamburgerëve – shkaktojnë shumë sëmundje

Një hamburger me një lëng mund të jetë joshëse për një drekë të shpejtë ose një darkë të rastësishme dhe ju mund të gjeni një ‘fast-food’ thuajse në çdo cep të rrugës.

Pavarësisht se sa të shijshëm janë hamburgerët mund t’iu shëndoshin dhe kanë efekte të tjera në shëndetin tuaj, njofton Klan Kosova.

Qasja më e shëndetshme është që këtë ushqim të shijshëm ta lëni për ta ngrënë në raste të caktuara dhe hani në përditshmëri ushqime të tjera më të shëndetshme.

Por këtu po ju paraqesim efektet negative që ka hamburgeri për shëndetin tuaj:

Shtimi në peshë- për shkak se përmban shumë kalori

I dëmshëm për zemrën-yndyra e tepërt ndikon në rritjen e nivelit të kolesterolit në gjak

Presion i lartë i gjakut – hamburgeri përmban një sasi të lartë të natriumit, i cili mund të shkaktojë presion të gjakut, sulm të zemrës si dhe sëmundje të veshkave.

Për të shmangur këto rreziqe që sjell ky ushqim i shpejtë ju duhet të paktën të konsumoni sallatë jeshile me perime tjera apo edhe fruta. Por më e mira që mund të zgjidhni në një ‘fast-food’ është të porosisni një sallatë pule të kombinuar me fruta të thata.