Fjalë Kyçe

Rreziku i vdekjes nga koronavirusi është 80 për qind më i lartë me vetëm një çështje themelore shëndetësore

Rreziku i vdekjes nga koronavirusi është 80 për qind më i lartë me vetëm një çështje themelore shëndetësore

Rreziku juaj për të vdekur nga koronavirusi është 80% më i lartë nëse keni vetëm një çështje themelore shëndetësore, pohon një studim i ri.
Studiuesit nga Grupi i Ekspertëve të Trajtimit Mjekësor në Kinë për Covid-19 analizuan të dhëna nga pothuajse 1.600 pacientë spitalorë në Kinë, transmeton lajmi.net.

Ata zbuluan se 20% e pacientëve me koronavirus me ndonjë gjendje themelore shëndetësore ishin pranuar në ICU, kishin nevojë për ventilim ose vdiqën, krahasuar me 5% të njerëzve të shëndetshëm.
Shkencëtarët identifikuan kancerin dhe sëmundjen pulmonare obstruktive kronike (COPD) si gjendja mjekësore më e rrezikuar para-ekzistuese për koronavirusin, transmeton The Sun.

Hulumtimi, i botuar në Gazetën e Riparimit Evropian, përfshinte informacione nga 1,590 pacientë me koronavirus me një moshë mesatare 49 vjeç në 575 spitale midis dhjetorit 2019 dhe janarit 2020.
Gjetjet treguan se 16% e pacientëve përfunduan me Covid-19 të rënda, ndërsa 8.2% arritën në “pikat përfundimtare”, qoftë kujdes intensiv, ventilim ose vdekje.
Pacientët me një gjendje para-ekzistuese u zbulua se kishin një rritje të rrezikut prej 80% të zhvillimit të Covid-19.