Fjalë Kyçe

Shifrat e fëmijëve që kanë probleme me dhëmbë arrijnë në 1 mijë për një muaj

Shifrat e fëmijëve që kanë probleme me dhëmbë arrijnë në 1 mijë për një muaj

Dentistët britanikë kanë bërë të ditur se po heqin dhëmbë të prishur nga 1 mijë fëmijë në një muaj.

Siç theksojnë ata, fëmijët të cilëve po u hiqen dhëmbët e prishur ende nuk arrijnë ditëlindjen e tyre të gjashtë, njofton Klan Kosova.

Këta dentistë kanë potencuar se këto statistika janë tronditëse, dhe fajësuan faktin se të rinjtë hanë pothuajse trefishin e limitit të rekomanduar ditor të sheqerit.

Komisioni për ekzaminimin e sheqerit të tepërt në dhëmbë, thotë se nëntë në çdo dhjetë ekstrakte të dhëmbëve janë për prishje, shifra të cilat janë treguar nga Shëndeti Publik në Angli.

Ekspertët thanë se numrat ishin “të tmerrshëm” dhe fajësuan faktin se të rinjtë hanë pothuajse trefishin e limitit të rekomanduar ditor të sheqerit,