Fjalë Kyçe

Shkaktarët që iu bëjnë të humbisni shikimin

Shkaktarët që iu bëjnë të humbisni shikimin

Syri është njëri ndër organet më të thjeshta që detekton dritën dhe ngjyrën.

Por në jetën e përditshme shumë njerëz krijojnë disa shprehi të cilat e dëmtojnë shikimin, madje në të shumtën e rasteve rezulton edhe me humbjen e tërësishme të shikimit, njofton Klan Kosova.

Disa nga këto shprehi janë si: përdorimi i produkteve të grimit në sy më të vjetra se tre muaj, konsumimi i tepërt i produkteve të grurit, vendosja e pikave në sy pa rekomandimin e mjekut, mos konsumimi i mjaftueshëm i ujit, mos vendosja e syzeve gjatë dimrit, gjumi jo i mirë.

Si dhe gjumi me lente të kontaktit, po ashtu fërkimi i syve, dhe stresi i tepërt.