Fjalë Kyçe

Shkencëtarët bëjnë thirrje të mos bëni tosta shpesh

Shkencëtarët bëjnë thirrje të mos bëni tosta shpesh

Tostieri mund të ekspozojë familjet në më shumë ndotje ajri sesa qëndrimi pranë një rruge që është e zënë në trafik, sipas një studimi.

Shkencëtarët thanë se tostierët, përveç qirinjve aromatike, shporeteve me djegie druri mund të krijojnë ndotje kur njerëzit gatuajnë dhe pastrojnë brenda shtëpive të tyre.

Një studim nga Universiteti i Teksasit në Austin zbuloi se tostierët lëshojnë grimcat toksike në ajër që nga momenti kur ndezët, njoftoi Sunday Times.

Mënyra më e sigurt për të bërë ushqimin e mëngjesit është të lejoni që buka të bëhet një ngjyrë kafe e lehtë, thanë ekspertët.

Duke folur në një takim të Shoqatës Amerikane për Avancimin e Shkencës, Marina Vance, kryesuesja e studimit, tha:”Sa herë të bëni tost, tostieri fillon të ngroh mbeturinat në tharësit që kanë mbetur vajrat”.

“Kjo çon në atë që do të konsiderohet niveli i ndotjes së ajrit” shumë i ndotur”në krahasim me standardet e cilësisë së ajrit në natyrë”, përfundoi ajo.