Fjalë Kyçe

Shkencëtarët ndalojnë pickimin e mushkonjave me ilaçe për dietë

Shkencëtarët ndalojnë pickimin e mushkonjave me ilaçe për dietë

Shkencëtarët thonë se mund të kenë gjetur një mënyrë për të zvogëluar oreksin e mushkonjave për gjak, duke u dhënë atyre ilaçe për dieta të njerëzve.

Shkencëtarët amerikanë kanë thënë s një gjë e tillë bëri që ato të ndiheshin të plota dhe të fryra.

Ata thanë se kjo teknikë mund të përdoret për të parandaluar sëmundje të tilla si Zika, ethet e verdha dhe malaria.

Por kërkimet e tyre janë ende në fazat e hershme.

Studiuesit, nga Universiteti Rockefeller në New York City, zhvilluan eksperimentet e tyre në mushkonjat Aedes aegypti.