Fjalë Kyçe

Shkoi për operacion estetik në Turqi, por i kushtoi me jetë

Shkoi për operacion estetik në Turqi, por i kushtoi me jetë

Një nënë e tre fëmijëve nga Britania e Madhe e cila udhëtoi në Turqi për për një operacion kozmetik vdiq menjëherë pas ndërhyrjes. Leah Cambridge udhëtoi në Spitalin Privat të Spitalit të Izmirit, i cili mburret me klientelën e famshme, për operacionin prej 3 mijë funtesh pasi ajo u bë paranojake rreth peshës së shtuar të stomakut pas lindjes së fëmijës.

29-vjeçaja nga Leeds iu nënshtrua ndërhyrjes kirurgjike të njohur si “ashensori i ngushtë brazilian” në gusht 2018, por pas ndërlikimeve, bukuroshja për fat të keq vdiq.

Gjatë hetimeve në Gjykatën Mbretërore në Wingfield, mjeku ndihmës James Hargan tha se një ekzaminim i përkohshëm pas vdekjes zbuloi se zonja Kembrixh vdiq nga një emboli yndyrore e shkaktuar nga një procedurë kirurgjikale kozmetike.

Ai tha: “Zonja Kembrixh ishte një grua 29 vjeçare e vetme që jetonte me partnerin e saj në këtë vend. Ishin marrë masa që të ketë një operacion kirurgjik për qëllime estetike në një spital privat në Izmir të Turqisë. “Viktima arriti në Turqi me nënën e saj më 26 gusht, u morën nga aeroporti dhe u dërguan në spital.

“Procedura u zhvillua në mëngjesin e 27 gushtit 2018. Rreth orës një e gjysmë të asaj dite, nëna e të ndjerës u informua nga stafi i spitalit se kishte pasur komplikime gjatë operacionit dhe, për fat të keq, znj. Cambridge kishte vdekur. Pas vdekjes së saj, u raportua se zonja Kembrixh kishte pasur tri sulme në zemër gjatë operacionit.

Procedura e ngritjes së vitheve në stilin brazilian, e cila riformon mollaqet duke transferuar yndyrën nga zonat e tjera, duke përfshirë stomakun dhe mbrapa, është bërë një teknikë gjithnjë e më popullore për arritjen e rekordeve.

Avokatët e procedurës thonë se ajo arrin rezultate të shpejta dhe shërimi është zakonisht i shpejtë, por ekspertët kanë paralajmëruar se ajo mbart një rrezik të komplikimeve serioze, ashtu si edhe çdo ndërhyrje kirurgjikale.