Fjalë Kyçe

Shtatzëna ecni sa më shumë, këto janë përfitimet

Shtatzëna ecni sa më shumë, këto janë përfitimet

Ecja është një nga ushtrimet më të mira kardiovaskulare për gratë shtatzëna, të cilat duhet të praktikojnë një gjë të tillë sa më shumë, sidomos në fund të shtatzënisë, nëse duan të kenë një fëmijë të shëndetshëm.

Më poshtë gjeni disa përfitime nga ecja që bëni kur jeni shtatzënë, por vlen të përmendet që kjo ecje ndikon edhe pas shtatzënisë që barku të mos mbetet i fryrë.

-Mban zemrën dhe muskujt më të fortë;

-Punët tjera do t’i bëni më lehtë;

-Digjni kalori dhe ju ndihmon të parandaloni të fitoni peshë;

-Ju mbron nga diabeti;

-Bëheni trajner personal i bebes që po mbani në bark;

-Lehtëson kapsllëkun;

-Largon depresionin;

-Nxit energji në tërë trupin;

-Gjatë ecjes, mund të takoni edhe nëna tjera dhe të shoqëroheni me to.