Fjalë Kyçe

Si të parandaloni peshën e tepërt kur jeni në moshë

Si të parandaloni peshën e tepërt kur jeni në moshë

Sipas shkencëtarëve metabolizmi jonë dobësohet për 2% pas çdo dekade pas moshës 20.

Kjo gjithashtu ndodh për shkak se lëvizim edhe me pak me kalimin e moshës.

Metabolizmi i ulët, aktivitetet e pakta fizike, ngrënia e ushqimeve të dëmshme na shpien drejt shtimit të peshës.

Disa nga mënyrat më efektive për parandalimin e peshës së tepërt janë si vizita tek dokori, kujdesi në ushqim, aktivitetet fizike, konsumimi i mjaftueshëm i ujit, mos konsumimi i alkoolit, si dhe përdorimi i ushqimeve që e përmirësojnë metabolizmin.