Fjalë Kyçe

Studim: Seksi është ilaç i jashtëzakonshëm për dhimbje të kokës

Studim: Seksi është ilaç i jashtëzakonshëm për dhimbje të kokës

Seksi është një faktor i rëndësishëm dhe pjesë e jetës tuaj.

Përveç riprodhimit, seksi mund të ketë lidhje me intimitetin dhe kënaqësinë. Aktiviteti seksual, marrëdhëniet penile-vaginale ose masturbimi, mund të ofrojnë shumë përfitime befasuese për të gjitha aspektet e jetës suaj:

Fizike

Intelektuale

Emocionale

Psikologjike

Sociale

Sipas Shoqatës Amerikane të Shëndetit Seksual, shëndeti seksual është më shumë sesa shmangia e sëmundjeve dhe shtatzënive të paplanifikuara. Ka të bëjë gjithashtu me të pranuarit e faktit që seksi mund të jetë pjesë e rëndësishme e jetës.

Si ndikon seksi për të mirë në trupin tuaj?

Studimi i bërë së fundmi sugjeron që seksi mund të jetë ushtrim i mirë kardiovaskular tek gratë dhe burrat më të rinj. Megjithëse seksi nuk është ushtrim i mjaftueshëm më vete, ai mund të konsiderohet si një ushtrim i lehtë.

Disa nga përfitimet që mund të merrni nga aktiviteti seksual përfshijnë:

Uljen e presionit të gjakut

Djegia e kalorive

Rritja e shëndetit të zemrës

Forcimi i muskujve

Zvogëlon rrezikun e sëmundjes së zemrës, goditjes në tru dhe hipertensionit

Epshi në rritje

Njerëzit me jetë aktive seksuale kanë tendencë të ushtrojnë më shpesh dhe kanë zakone më të mira dietike sesa ata që janë më pak aktivë seksualisht.

Palestra sportive gjithashtu mund të përmirësojë performancën seksuale në përgjithësi.

Sistem më i fortë imunitar

Në një studim të imunitetit tek njerëzit në marrëdhënie romantike, ata që bënin seks të shpeshtë (një deri në dy herë në javë) kishin më shumë imunoglobulinë A (lgA) në pështymën e tyre. Personat që kanë kryer seks të rrallë (më pak se një herë në javë) kishin dukshëm më pak lgA.

lgA është antitrupi që luan një rol në parandalimin e sëmundjeve dhe është linja e parë e mbrojtjes kundër virusit të papillomës njerëzore ose HPV.

Por, ata që kryenin marrëdhënie seksuale më shumë se tre herë në javë kishin të njëjtën sasi lgA me ata që bënin seks të rrallë. Studimi sugjeron që ankthi dhe stresi mund të anulojnë efektet pozitive te seksit.

Gjumë më i mirë

Trupi juaj çliron oksitocin, i quajtur ndryshe hormoni “dashuri” ose “intimitet” dhe endorfina gjatë orgazmës. Kombinimi i këtyre hormoneve mund të veprojë si qetësim.

Gjumi i mirë mund të kontribuojë në:

Sistem imunitar më të fortë

Jetëgjatësi

Të ndjeheni më të pushuar

Të keni më shumë energji gjatë ditës

Lehtësim i dhimbjes së kokës

Një studim tjetër tregon se aktiviteti seksual mund të sigurojë lehtësim të plotë ose të pjesshëm nga dhimbjet e kokës dhe migrena.