Fjalë Kyçe

Studimet tregojnë se cilët nga fëmijët janë më të rebeluar

Studimet tregojnë se cilët nga fëmijët janë më të rebeluar

Radhitja e fëmijëve të lindur, nuk ndikon aspak në personalitetin e secilit prej tyre në familje.

Kështu pohon një studim i ri, pas analizave të psikologëve në SHBA, duke u bazuar edhe në jetën e e njerëzve për të të qenit i pari fëmijë në familje, i dyti apo dhe i fundit, njofton Klan Kosova.

Teoria e rendit të lindjes ka qëndruar prej kohësh në shembujt e rebelëve historikë, por studimi i ri tregon tashmë se vëllezërit e motrat më të reja kanë më shumë gjasa të rrezikojnë për të nxjerrë pozitën e tyre në familje.

Studimi i ri shqyrtoi të dhënat për 12,500 njerëz gjithashtu dhe shikonte rendin e lindjes të 157 eksploruesve dhe revolucionarëve të famshëm, duke përfshirë Che Guevara dhe Joseph Stalin.