Fjalë Kyçe

Të lindurit në shtator janë intelegjent

Të lindurit në shtator janë intelegjent

Një hulumtim i shkencëtarëve amerikanë, që është publikuar në Byronë Nacionale të Hulumtimeve Ekonomike, ka treguar se personat e lindur në shtator kanë një avantazh më të madh në shkollë.

Shkencëtarët kanë analizuar zhvillimin e aftësive njohëse të më shumë se 1.2 milionë nxënësve në shkollat publike në Florida mes moshave 6 dhe 15, e që të gjithë kishin qenë të lindur në muaj të ndryshëm, transmeton Telegrafi.

Pas analizimit të variablave të ndryshme, shkencëtarët zbuluan se studentët e lindur në muajin shtator kishin pasur nota shumë më të larta sesa fëmijët e lindur në gusht dhe muajt tjerë.

Hulumtuesit kanë theksuar se nxënësit e lindur në shtator janë gjithashtu më të prirë të futen në universitete më të mira.

Ndër tjerash, autorët e studimit gjithashtu kanë theksuar se personat e lindur në shtator shquhen edhe për shanse më të vogla të përfshirjes në krime të ndryshme