Fjalë Kyçe

Tetë gjërat që i ndodhin trupit tuaj nëse hani fara liri çdo ditë

Tetë gjërat që i ndodhin trupit tuaj nëse hani fara liri çdo ditë

Liri ka qenë i njohur për njerëzit qysh para qytetërimit të lashtë egjiptian ku muret e tempullit kishin piktura të lirit.

Perandori Romak Charlemagne ishte aq i bindur për përfitimet e tij shëndetësore, saqë bëri ligje për ta publikuar atë, njofton Klan Kosova, transmeton gazeta Koha.

Pas hulumtimeve të reja që mbështetën këtë bindje të Charlemagne, interesi publik në të ka parë një ringjallje drastike.

Më poshtë janë tetë arsyet pse duhet ngrënë farat e lirit çdo ditë:

Redukton rrezikun nga kanceri

Ul presionin e gjakut

Ul rrezikun për sulm të zemrës

Përmirëson lëvizjen e rregullt të zorrëve dhe shëndetin e tretjes

Ndihmon në kontrollin e nivelit të kolesterolit

Redukton dhimbjet

Mban në kontroll nivelin e sheqerit në gjak

Ndihmon në menaxhimin e peshës.