Fjalë Kyçe

Tetë produkte që shkaktojnë kancer

Tetë produkte që shkaktojnë kancer

Trupi i njeriut thith sasi të mëdha të asaj që ne aplikojmë në lëkurë në sekonda, dhe kjo është konfirmuar nga ana mjekësore.

Nëse marrim parasysh faktet, më shumë se 10 mijë përbërës janë të përfshirë në produktet e kujdesit personal që ne përdorim, dhe mbi 500 prej tyre përdoren çdo ditë nga një grua mesatare, transmeton lajmi.net.

Megjithatë, fakti shqetësues për të gjitha është se mbi 90% nuk ​​janë testuar kurrë për siguri dhe ato që janë studiuar, janë gjetur të përmbajnë elementë të dëmshëm që çojnë në defekte të lindjes, mutacion gjenetik dhe kancer.

Këto janë 8 kancerogjenët më të rrezikshëm që përdorim çdo ditë:

Deodorantë

Deodorantët përfshijnë Parabens, produkte nafte, alumini dhe Triclosan, cilat janë toksina të dëmshme që hyjnë në qelizat dhjamore të sqetullave dhe gjinjve dhe shkatërrojnë mjedisin e brendshëm.

Pastë dhëmbësh

Pastat e dhëmbëve përmbajnë ngjyra, sakarinë, fluoride, lauril sulfat natriumi dhe glikol propilen, të cilat është zbuluar se shkaktojnë neurotoksicitet dhe kancer.

Krem kundër diellit

Në verë, 70% e grave përdorin një krem ​​kundër diellit nën përbërjen e tyre. Megjithatë, këto produkte përfshijnë Retinil Palmitate i cili mbështet rritjen e tumoreve dhe lezioneve kanceroze të lëkurës.

Shumica e kremrave kundër diellit janë të dëmshëm, nuk mbrojnë lëkurën nga kanceri dhe janë të ngarkuara me toksina.

Hidratues

Sipas një studimi, aplikimet aktuale të kremrave hidratues mund të rrisin rrezikun e kancerit të lëkurës. Këto produkte përmbajnë vajra minerale, arsenik, rrezatim jonizues. Vajrat minerale janë lidhur me 23 sëmundje të ndryshme dhe çështje shëndetësore.

Buzëkuqët

Buzëkuqët janë shumë toksikë dhe përmbajnë plumb, Tar, Formaldehid, Propilparaben, Polipropilen, distilime të naftës etj. Për shkak të kësaj, gjithmonë blini buzëkuq organikë nga dyqani më i afërt.

Llak flokësh

Llakët e flokëve janë të mbushur me kimikate të rrezikshme për mjedisin, si Formaldehidi, Shellaku, alkooli i denatyruar, glikol propilen dhe Fhtalate. Përdorimi i tyre mund të shkaktojë dëmtime të mushkërive, si dhe ndjeshmëri të shumta kimike.

Peroksid benzoyl

Zbatimi lokal i peroksidit Benzoyl në trajtimin e akneve dhe lëkurës me vaj mund të rrisë rrezikun e melanomës. Kjo përbërje ka një aktivitet të fortë promovues të tumorit të lëkurës.

Bojë për vetulla

Bojërat janë të mbushura me përbërës të rrezikshëm, të tilla si alumini, Retinil Acetate, polimere toksike, vazelinë, aromë, distilate nafte, formaldehid dhe paraben që mbështesin plakjen.