Fjalë Kyçe

Ushqimi që largon erën e keqe të gojës

Ushqimi që largon erën e keqe të gojës

Rrepkat janë plot me vitamina dhe minerale si bakër, mangan, kalium, vitamina C, K dhe B6, si dhe përmbajnë kalcium, hekur, fosfor, zink dhe natrium.

Vetitë e tyre shëruese janë shumë të njohura dhe këto perime janë përdorur për të trajtuar shumë sëmundje edhe para ardhjes së ilaçeve, dhe shumë ende i përdorin ato sot si një alternativë ndaj mjekësisë moderne.

Ato kanë veti antibakteriale dhe antifungale, por ndihmojnë edhe me problemet e frymëmarrjes, veçanërisht kollën dhe astmën.

Ato stimulojnë sekretimin e mukusit nga organet e frymëmarrjes.

Janë një diuretik natyral.

Në verdhëz, ato normalizojnë prodhimin e bilirubinës.

Ato stimulojnë prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut.

Janë të mira për humbje peshe sepse kanë pak kalori dhe shumë fibra.

Ato përmirësojnë tretjen.

Ato zvogëlojnë rrezikun e inflamacionit të traktit urinar.

Veshka të pastra.

Largojnë erën e keqe të gojës.

Lehtëso jnë dhimbjet menstruale.

Farat e rrepkës ndihmojnë kundër vitiligos.